مدونة Magy مدونة Magy
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...
random

طريقة عمل اللانشون فى البيت

طريقة عمل اللانشون فى البيت  

عمل اللانشون فى البيت

من الطبيعى أن أكلات البيت أحسن وأفضل ،ولكن لما تكون أكلات بنحبها وأولادنا كمان بيحبوها ،ولما بنستخدمها بأستمرار فى الفطار أو العشاء أوسندوتشات أولادنا فمن الضرورى أن نتأكد من سلامة هذة الأكلات ولكى تكون وجبة صحية وبنحبها فى نفس الوقت يجب أعدادها بالمنزل للتأكد من أنها تخلوى تماما من أى مواد حافظة 
، واللانشون البيتى يحتوى على العديد من الفيتامينات لأحتوائه على البيض والجبن المفيدين للجسم ولأحتوائهم على الكالسيوم والبروتين وكذالك باقى المقادير فهى مفيدة أيضآ للجسم وبدون مواد حافظة ،فهذة الطريقة صحية لأنك أنتى اللى هتعميليها بأيدك 
فى البيت وعرفة مكوناتها أيه، وأحسن من لانشون المحلات والمصانع ، وخصوصآفى الوقت الحاضر من الضرورى أن تجهزى كل شىء فى البيت لكى يكون خالى من الأمراض ومن المواد الحافظة ،وهى سهلة وسريعة.

وطريقة عمل اللانشون البيتى كألاتى:-
المقادير :-

* 6 قطع جبنة مثلثات.
* 6 بيض .
* 6 ملعقة كبيرة من الدقيق المنخول .
* كوب كبير زيت ذرة أو أى نوع موجود عندك .
* ملعقة صغيرة ثوم بودر . 
* ملعقة صغيرة بصل بودر . 
* ملعقة صغيرة فلفل أسود . 
* ملعقة صغيرة بابريكا .
* ملعقة صغيرة ثوم فرش مطحون. 
* ذرة لون أحمر ( موجود عند العطار وأسمه لون طعام ) .
* 2 مكعب ماجى .
* ورق ألومنيوم ( فويل ) . 
* كيس بلاستيك أو كيس مكرونةأسباجتى كبير فارغ .

** ملحوظة :-

ممكن تعملى نصف المقادير او الكمية يعنى بدلآ من 6 بيض =3بيض ، 6 ملاعق دقيق =3ملاعق دقيق ، 6قطع جبنة مثلثات =3قطع مثلثات 
وهكذا... 

طريقة تحضير اللانشون البيتى ( الاقتصادى ):-


رابط فيديو التحضير من هنا 👇



 تضاف جميع المقادير السائلة فى الخلاط أولآ ثم المقادير الجافة ، وتخلط جميع المقادير جيدآ حتى تمام التجانس ، ثم يضاف الخليط فى كيس بلاستيك أو كيس المكرونة ويتم ربطه جيدآ حتى لا يخرج الخليط من الكيس ، ثم يلف جيدآ بورق الفويل مثل الرول ويبرم من الجهاتين جيدآ ، ثم يضاف فى ماء مغلى على النار لمدة ( ساعة )،وبعد ذالك ترفع من على النار وتترك لتبرد ثم تقطع حلقات دائرية وتقدم وتحفظ بالثلاجة ...وبألف هنا .

التعليقات
0 التعليقات

تعليقك يهمنا

التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

مدونة Magy

2016